מקור: Restaurant Hospitality
82% מגילאי 16-22 בארה"ב, המכונים דור ה-Z, נכנסו למעגל העבודה דרך מסעדה. רק רבע מתוכם המשיכו בענף.
בדרך כלל הם מתחילים את המסלול במסעדות מזון מהיר, אך שואפים לעבוד במסעדות יוקרה ובמאפיות.
דור ה-Z האמריקני מאתגר את ענף המסעדות האמריקני, שמתלבט כיצד לגרום ליותר צעירים להמשיך בענף ובכך לתת ערך להשקעה הגדולה בהכשרה מקצועית, שלמעשה מתבזבזת עקב הנטישה הגבוהה.
המאמר המקושר מציג נתונים ממחקר שנעשה בקרב בני דור ה-Z, הכוללים בין השאר את עמדותיהם וציפיותיהם ממקום העבודה.
במקביל מביא המאמר מספר המלצות של מומחה תעסוקה, כיצד לשמר את בני הדור בענף באמצעות הגברת שביעות הרצון שלהם. חלק מן הפתרונות אינם שגרתיים.
לנושא חשיבות גבוהה ביותר עבור ענף המסעדות בארה"ב ועבור ענפי ההוספיטליטי בכלל, עקב העובדה שמדובר בדור שמבחינה כמותית הוא קטן יותר מדורות קודמים ובמקביל עם דרישות גבוהות יותר.
כלומר, התחרות על עובדים טובים גוברת.
ציטוט נבחר
"Nearly half of Gen Z workers want recognition, with nearly 50 percent wanting some sort of feedback weekly, he said. And 47 percent would like to have a mentor to develop their confidence and ease stress"
פורסם ב: ספטמבר 26, 2018
שפת מקור: אנגלית